Uusi vuosi, uudet työt

Ilotulitteet

Vuosi vaihtui ja samalla myös työpaikka. Mitä se tarkoittaa tälle blogille?

Lähinnä hyviä asioita.

Lakimieshommat voi karkeasti jakaa kahteen kastiin: joko hoidat asianajoa asiamiehenä tai sitten olet in-housena.

”Asianajo” yleisterminä viittaa siihen, että sinulla on useita eri asiakkaita, joita avustat oikeudellisesti. Asianajopalveluita tarjoavat sekä asianajotoimistot että lakiasiaintoimistot. Viimeiset neljä vuotta olen ollut lakiasiaintoimisto Turre Legalin palveluksessa lakimiehenä. Turre Legalilla hoidin ties kuinka monen kymmenen asiakkaan asioita. Eniten julkisuutta saivat tekijänoikeuskirjeet (ks. esim. kirjoitukseni ”Tekijänoikeuskirjeiden välitilinpäätös”), mutta olin myös asiakkaiden apuna poliisikuulusteluissa, kävin oikeudessa ja järjestin asiakkaille ties kuinka monta osakeantia.

Joulukuussa sain kuitenkin tarjouksen, josta en voinut kieltäytyä ja vuoden alusta siirryin tiedostojärjestelmiä valmistavan Tuxeran lakimieheksi. Nämä ovat siis niitä in-house-hommia. Varsinaiset töissä tehtävät asiat eivät todennäköisesti juuri vaihdu: pääasialliset tehtävät tulevat koostumaan IT- ja immateriaalioikeudesta, työoikeudesta ja yhtiöoikeudesta eli niistä jutuista, joita tein jo Turre Legalilla. Mutta asiakas pysyy samana – yhtiön lakimiehenä hoitaa tietysti yhtiön asioita.

Tämän blogin kannalta muutos on lähinnä positiivinen. Olen nimittäin kirjoittanut Turren blogiin juttuja, jotka olisin ehkä muuten kirjoittanut tänne. Nyt kun työpaikka vaihtuu, postausaiheet tältä osin vapautuvat.

Aiheiden vapautuminen taas tarkoittaa lisää postauksia. Aiheet pysyvät samoina kuin ennenkin, eli IT- ja mediaoikeuden ilmiöiden ja yhteiskunnallisten asioiden kommentointia. Jos voin omalta osaltani parantaa ihmisten ymmärrystä oikeustieteellisistä asioista, olen varsin tyytyväinen.

Kiitoksia blogin lukijoille ja kommentoijille viime vuodesta. Katsotaan mitä tänä vuonna saadaan aikaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.